06 207 45 116 info@fudoshindojo.nl

Ashihara karate freefightstyle

 Ashihara karate freefightstyle is een dynamische, praktische en zeer effectieve verdedigingsstijl.
De benadering gebeurt vanuit logica, in plaats van traditie, hierdoor is een zeer realistische manier vorm van zelfverdediging ontstaan.

Het Ashihara karate freestyle is een hybride martial arts stijl waarbij staand vechten wordt aangevuld met takedowns en grondwerk. De stijl kan worden ondergebracht in het MMA, het mixed martial arts.

Mixed martial arts is de Engelse benaming voor gemengde gevechtskunsten, meestal afgekort tot mma. MMA is momenteel razend populair en is uitgegroeid ’s werelds grootste vechtsportstroming. Het is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten. Het Ashihara karate freefightstyle in onze fudoshindojo kent zijn oorsprong in het Ashihara (full contact) karate dat in de jaren negentig zeer populair was.

Ashihara karate is een Japanse krijgskunst ontwikkeld door Hideyuki Ashihara en is door ons verder ontwikkeld tot een allround verdediging systeem onder de naam Ashihara karate freefightstyle. De technieken uit het full contact karate zijn nu uitgebreid met technieken uit het grappling, judo, kickboksen en jiu jitsu.

De trainingen worden gekenmerkt door effectiviteit en praktische benadering.
Ons uitgangspunt is werken vanuit het Ashihara fullcontact karate aangevuld met take downs en grondvechten. Naast fysieke training die bedoeld is voor het vermogen tot zelfverdediging zal het ook bijdragen tot een groeiende zelfdiscipline en ben je ook bezig met het verbeteren van je uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en stabiliteit.

Het hybride systeem bevordert het samenspel van het lichaam en de geest en kweekt daardoor zelfvertrouwen. In de volwassen groep word er getraind naar het full contact systeem dat betekent dat bij het stoten en trappen we elkaar raken dit gebeurd natuurlijk wel met wederzijds respect. Ondanks het feit dat karate wordt beschouwd als een individuele sport streven we ernaar als een groep samen naar een hoger niveau te brengen zowel binnen het sparren met elkaar als op de grond met verschillende technieken. Als groep werk  je aan het vergroten van je uithoudingsvermogen zowel mentaal als fysiek.

Daarnaast leer je ook je zelf te verdedigen door technieken uit onder andere het jiu-jitsu.

Als laatste vorm die je in onze dojo trainingszaal tegen komt zijn de grond gevechten en klemmen die je stapsgewijs aan leert. Een kata bestaat uit acht aan een schakeling van verdediging technieken, standen en verplaatsingen. In totaal zijn er acht kata’s in het freestyle systeem. 2 basis kata’s, 2 vecht kata’s, 2 werp/rol kata’s en 2 zelfverdediging kata’s.

Ashihara karate  is opgebouwd in drie onderdelen:

  1. Het leren trappen en stoten veelal op stoot & trap kussens.
  2. Het leren valbreken en grondvechten MMA technieken.
    3.Het zelfverdediging d.m.v. klem technieken en kata’s.