06 207 45 116 info@fudoshindojo.nl
                                                                                

                                   

      freefightstyle voor volwassenen

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een hybride martial arts systeem waarbij je niet alleen staand leert vechten maar  ook op de grond je mannetje weet.  Zoek jij een zelfverdediging systeem waar deze twee samen komen tot een zeer effectieve verdedigingsstijl.

Of je nu wil starten met zelfverdediging en op zoek bent naar betrouwbare, no nonsens training of al een achtergrond hebt in één van de vele martial arts stijlen, binnen het Ashihara martial arts systeem is er voor iedereen een uitdaging mogelijk. Kom je uit het judo of jiu jitsu en wil het staande vechten onder de knie krijgen of ligt jou achtergrong in b.v  een traditionele karatestijl en wil je deze aanvullen met het grondvechten? Het kan binnen het Ashihara karate freefightstyle.

Ashihara Karate freefightstyle is goed om verschillende redenen, en biedt voordelen op fysieke, mentale en emotionele vlakken:
1. Fysieke conditie:
De hybride styl van karate is een intense vorm van lichaamsbeweging die kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, snelheid en coördinatie opbouwt. Door regelmatig te trainen, verbeteren karatebeoefenaars hun algehele fysieke conditie.

2. Zelfverdediging:
Karatetechnieken zijn effectief voor zelfverdediging. Door te leren hoe je jezelf kunnen verdedigen, krijg je meer vertrouwen in je vermogen om met bedreigende situaties om te gaan.

3. Zelfdiscipline:
Karate vereist consistentie, toewijding en zelfdiscipline. Door regelmatig te trainen en doelen te stellen, ontwikkel je discipline die kan worden toegepast in andere aspecten van het leven.

4. Zelfvertrouwen:
Naarmate je vooruitgang boekt en nieuwe vaardigheden hebt geleerd, groeit je zelfvertrouwen. Het gevoel van voldoening dat voortkomt uit het behalen van doelen en het overwinnen van uitdagingen draagt bij aan een positief zelfbeeld.

5. Stressvermindering:
Karate kan helpen stress te verminderen door middel van fysieke activiteit, het vrijkomen van endorfines en de focus op de training. Het kan ook dienen als een uitlaatklep om negatieve emoties te kanaliseren.

6. Zelfbeheersing:
Karate moedigt zelfbeheersing en respect aan voor anderen en voor de dojo (trainingsruimte). Het leert je om je emoties te reguleren en conflicten op een kalme en beheerste manier aan te pakken.

7. Gemeenschap en sociale interactie:
Karateklassen bieden een kans voor sociale interactie en het opbouwen van vriendschappen binnen een ondersteunende gemeenschap van medebeoefenaars.
Kortom, karate biedt een holistische benadering van welzijn, waarbij zowel fysieke als mentale aspecten worden ontwikkeld en verbeterd.